El projecte Genoma va seqüenciar la informació genètica continguda en el 10% de les cèl·lules que formen el cos humà. El 90% restant no són cèl·lules humanes sinó un autèntic ecosistema d'uns cent bilions de bacteris que habiten en el nostre cos. Reben el nom de microbioma, i la ciència està descobrint cada dia noves proves que demostren que són fonamentals per a la nostra supervivència. Com explica el doctor Francisco Guarner, responsable del grup de Fisiologia i Fisiopatologia Digestiva de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), "el microbioma es considera ja un òrgan en si mateix".
Les alteracions que es produeixen en aquesta població de microorganismes tenen serioses conseqüències per a la salut, de fet influeixen fins a tal punt en el cos que poden arribar a modificar la conducta i el desenvolupament cerebral. Hi ha estudis que demostren que animals de laboratori que creixen en total absència de bacteris tenen un desenvolupament corporal deficient, un cervell diferent i immadur i el seu sistema immunitari és incomplet.
He escollit aquesta notícia perque és interessant, aquests investigadors han fet un descubriment molt bo i útil per al futur.
ResponElimina