divendres, 20 de gener del 2012

Desaparició de Madeleine McCann

Madeleine McCann estava de vacances amb els seus pares i germans en un hotel de Praia da Luz, a l'Algarve, Portugal i va ser reportada com segrestada d'un apartament ubicat a la zona central del lloc protegit, on estava allotjada la seva família. L'apartament havia estat llogat al resort Mark Warner, per a la temporada estival. Segons investigació de la policia portuguesa, aquesta va concloure que Madeleine havia estat deixada sense supervisió d'un adult durant la nit mentre dormia amb els seus germans bessons menors, nen i nena, de 2 anys d'edat, i que podria haver estat segrestada, encara que després van acceptar la possibilitat que en realitat estigui morta per un accident involuntari dels pares, que solien donar als seus fills somnífers abans d'anar-se'n a sopar. No obstant això, els pares segueixen recaptant fons per buscar la seva filla pel món.

 

La investigació va implicar la cooperació de la policia britànica i portuguesa i va demostrar les diferències entre les metodologies emprades per cadascuna d'elles, pel que fa als aspectes com ara la quantitat d'informació donada al públic i la personalitat jurídica d'aquestes informacions implicades en el cas . Va ser la policia britànica qui va trobar sang i fluids a l'apartament mentre la policia portuguesa seguia la informació sobre possibles albiraments. No obstant això, malgrat la quantitat de supòsits albiraments de Madeleine a Portugal i en diferents llocs del món, la investigació sobre això no semblava tenir un context clar, donades les contradiccions del cas. Aquesta desaparició va prendre notorietat a causa de la cobertura dels mitjans periodístics internacionals en la publicació del cas, i diverses campanyes dutes a terme per celebritats internacionals. La família McCann té gran pes en la societat britànica atès que Gerry McCann és fill d'un influent membre del parlament britànic i va aconseguir mobilitzar una campanya internacional de recerca que encara continua.

1 comentari:

  1. He escollit aquesta noticia ja que m'inspira perque trobo molt malament que en aquestes epoques encara hi hagi gent que fagi aquestes bogerias.
    De totes les persones desaparescudes he escollit a Madeleine, pero tambe hagues pogut escollir a un altre: Marta del Castillo, las chicas de Alcacer, Jeremi... i moltes mes, espero que hos agradi saber-ne sobre la notícia que he publicat.

    ResponElimina

Escriu a continuació: