dijous, 12 de gener del 2012

Càncer al supermercat?

Milers d'articles d'ús diari contenen components químics que podrien causar càncer de mama. Això almenys és el que afirma un grup d'experts britànics que alerta a més del perill dels anomenats 'parabens', compostos que són usats principalment per les seves propietats bactericides i fungicides en una àmplia gamma d'aliments, cosmètics i altres productes que es poden adquirir a les botigues i supermercats. 

Els agents anomenats 'parabens' s'utilitzen en una àmplia gamma d'aliments i cosmètics i poden ser trobats en xampús, cremes hidratants, gels per a l'afaitat, carns tractades, pastissos, dolços, entrepans, sabons, maquillatge i fins i tot a les píndoles anticonceptives.

Un estudi dut a terme per dos dels principals especialistes en càncer de mama de Regne Unit confirma que en tumors extirpats a 40 dones, van trobar parabens, i la majoria tenia més de cinc tipus diferents d'aquesta substància química.

L'estudi, dirigit per la doctora Philippa Darbra, i el consultor mèdic Lester Barr, evidència, segons recull el diari The Sun, que si bé la presència de parabens en les mostres no significa necessàriament que hagin estat la causa del càncer en aquestes dones, si justifica que s'investigui en aquesta direcció.

Per la seva banda, la indústria cosmètica assegura que els nivells de parabens són molt baixos i segurs, i necessaris per mantenir els productes frescos. Instituts de Salut dels EUA afirmen que el poder dels parabenos és 100.000 vegades més feble que el estrogen natural del cos.
Notícia publicada per "informativos telecinco" el dia 12.01.12 

1 comentari:

  1. Jo crec que es tindria que fer un estudi molt a fons sobre si aixo es veritat i aquests productes d'us quotidià produeixen càncer, ja que es una enfermetat molt greu que pot produir la mort.

    ResponElimina

Escriu a continuació: