dijous, 12 de gener del 2012

Els planetes Kepler34-b i 35-b

 DESCUBREIXEN DOS NOUS PLANETES AMB DOS SOLS

 El passat mes de setembre, un equip d'astrònoms va donar a conèixer una raresa descoberta pel observatori espacial Kepler de la NASA. Es tractava d'un planeta amb dos sols, el Kepler-16 b, el primer trobat fins ara. Anomenat «Tatooine» per ser el més semblant al món fictici de StarWars que hagi aparegut mai. La mateixa sonda ha detectat dos nous planetes que orbiten, cada un, el seu propi sistema binari d'estrelles. I pot haver molts més. En realitat, milions d'ells.

 
Els planetes ara desvetllats, anomenats Kepler-34b i Kepler-35b-, giren al voltant d'un parell d'estrelles unides gravitatòriament que orbiten entre si. El primer es troba a 4.900 anys llum de la Terra i el segon, encara més lluny, a 5.400 anys llum.
Tots dos planetes són gegants de gas de baixa densitat, comparables en grandària a Júpiter o Saturn, però molt menys massius. Kepler-34 és un 24% més petit que Júpiter, però la seva massa és un 78% menor. Realitza una òrbita completa en 288 dies terrestres al voltant d'un parell d'estrelles similars al Sol Kepler-35 és un 26% més petit, la seva massa és un 88% menor i completa la seva òrbita al voltant de les seves estrelles, més petites, molt més ràpid , en només 131 dies.
  UN CLIMA COMPLEX


Els astrònoms creuen que aquests planetes estan fets principalment d'hidrogen i que són massa calents per mantenir vida. «Els planetes circumbinaris poden tenir climes molt més complexos, ja que la distància entre el planeta i cada estrella canvia de manera significativa durant cada període orbital». Kepler ha demostrat que la galàxia pot estar plena de milions de planetes que orbiten dues estrelles. El descobriment ha estat possible gràcies a les grans capacitats del telescopi espacial Kepler, pel que no és estrany que els astrònoms pràcticament preguin a la NASA que estengui la missió fins a l'any 2016, amb l'esperança de trobar evidències de planetes similars a la terra capaços d'albergar vida.


                                                                  Dijous 12 de Gener de 2012 publicada pel periòdic ABC.



                  

1 comentari:

  1. Valoració personal: La meva valoració serà breu perquè no soc una experta en ciències, però m'agaden molt aquests temes sobre descubriments. Aquesta noticia és molt interesant per aquella gent que vulgui estudiar astrologia o que l'hi interesi el que pasa al món. El descubriment de nous planetes que tenen dos sols es una notícia la vritat es impactant, ja que la nostra galaxia només té un.

    ResponElimina

Escriu a continuació: