divendres, 13 de gener del 2012

Anàlisi de sang per detectar la malaltia de Parkinson abans que apareguin els seus símptomes
















S'ha aconseguit desenvolupar una anàlisi simple de sang per detectar la malaltia de Parkinson fins i tot en les seves primeres etapes, quan encara no produeix símptomes perceptibles.
El test es basa en la detecció d'una substància a la sang,anomenada alfa-sinucleïnafosforilada, que és comú en lespersones que pateixen d'aquesta malaltia. L'equip de PennyFoulds i David Allsop, de la Divisió de Ciències BiomèdiquesiBiològiques i l'Escola de Salut i Medicina, de la Universitatde Lancaster, al Regne Unit,ha desenvolupat una maneraprometedor d'identificar la presència d'aquesta substància enla sang. Quan la majoria de la gent pensa en la malaltia de Parkinson,només té en ment elssímptomes clarament perceptiblesd'aquesta malaltia, és a dir els moviments involuntaris
No obstant això, tal com delimita el Dr Gerald Weissmann,redactor en cap de la revistade la Federació de Societats Nord-americans de BiologiaExperimental (FASEB), ons'ha publicat un informe tècnic sobre la troballa, moltes persones ambaquesta malaltiatambé desenvolupen problemes neurològics que poden ser més difícils de detectar de manera immediata.
Comptar amb una anàlisi de sang que permeti detectar la malaltia de Parkinson nonomés ajudaals metges a descartar altres possibles causes dels símptomes mésperceptibles, com elsmoviments involuntaris, sinó que també permet detectar que unapersona va camí de desenvolupar la malaltia, abans que els símptomes comencin, amb els avantatges que comporta el poder actuartan d'hora contra la malaltia.


http://noticiasdelaciencia.com/not/3164/analisis_de_sangre_para_detectar_la_ enfermedad_de_parkinson_antes_de_que_ aparezcan_sus_sintomas/

1 comentari:

  1. Aquesta noticia és molt interessant perquè han descobert que amb un anàlisi de sang es pot saber si tens parkinson fins i tot quan no hi han uns símptomes clars. Això demostra que la medicina està molt avançada i que gracies a això potser algú pot ser tractat abans que apareguin símptomes méss greus com els moviments involuntaris.

    ResponElimina

Escriu a continuació: