divendres, 13 de gener del 2012

Pyongyang castiga severament a qui no plora per la mort del seu pare



No plorar prou al 'Estimat líder' té un dur càstig. Segons un diari sud-coreà, Pyongyang està condemnant a aquells nord-coreans que no es van mostrar prou compungits per la mort de Kim Jong-il.
"Les autoritats estan condemnant a, almenys, sis mesos en un camp de treballs forçats a qualsevol que no participés en les reunions organitzades durant el duel [de Kim] o que participés però no plorés i no semblés sincer [en el seu duel]" , va declarar al Daily NK una font de la província nord-coreana de Hamkyung.
La mort de Kim Jong-il el desembre passat escenes de milers de persones plorant per tot el país. No obstant això, la histèria col • lectiva semblava més moguda per la por que per la pena.
L'agència nord-coreana de notícies, KCNA, ha respost immediatament a la informació del diari sud-coreà (una publicació en línia dirigida per desertors nord-coreans). Segons recull The Washington Post, la KCNA considera aquestes informacions una "campanya de difamació", ja que fins i tot els óssos i les cotorres van plorar la mort del 'Estimat líder'
Però segons el Daily NK el càstig no només s'està aplicant a aquells que no van plorar al 'Estimat líder'. Pel que sembla, els qui difonen crítiques a l'hereu, Kim Jong-un, són internats en camps de reeducació o enviats amb les seves famílies a zones rurals remotes. Així mateix, ha començat la propaganda per traslladar aquest culte a la personalitat del qual gaudia Kim Jong-il al seu hereu, 'Comandant Brillant'.
La mateixa font assegura que s'estan celebrant judicis públics a aquells que van usar telèfons mòbils per trucar a l'exterior o van intentar sortir del país (ja fos per no tornar o per estraperlo) durant el període de dol.


1 comentari:

  1. A mi me parece una burrada castigar a la gente por no llorar por alguien a quien odian.

    ResponElimina

Escriu a continuació: