divendres, 6 de gener del 2012

MAKTUB, una pel•lícula amb ànima de nen



Aquesta pel·lícula dirigida per Paco Arango, del gènere comèdia, és un film concebut com un conte de Nadal. Rodada a Madrid, la seva estrena va tenir lloc el 16 de desembre de 2011. La paraula "Maktub" procedeix de l'àrab i significa "el que està escrit". El títol fa referència a aquestes estranyes casualitats que ens succeeixen de vegades i que semblen inevitables, com si fossin producte de la destinació. Els recursos econòmics que generi Maktub seran destinats a sufragar la construcció d'un centre de trasplantaments de moll d'os per a nens.

Un dels personatges de la pel·lícula Maktub està inspirat precisament en el cas real d'Antonio González Valerón, un jove canari que patia càncer i que, tanmateix, era per a tots un exemple d’il·lusió, saviesa i ganes de viure. Va morir el març de 2009, als 16 anys acabats de fer, a causa d'una infecció, després d'un implant de medul·la que havia curat la leucèmia que li van diagnosticar als 13 anys. El rap de la Fundació Aladina, Somriures que fan màgia, amb música de Paco Arango, és part del seu llegat.

El jove Antonio va conèixer a Paco Arango i als voluntaris de la Fundació Aladina i va decidir recrear i cantar la seva experiència com el millor homenatge a aquells que dia a dia ajuden a descobrir el sentit que té, per als nens i els joves de la planta de oncològics , de qualsevol hospital, la seva alegria i el seu amor per cada moment que es respira, ja que en cada un d'ells es dóna una nova oportunitat per gaudir i aprendre de les petites coses.


La notícia sencera la pots llegir a Tendencias 21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu a continuació: