dilluns, 19 de desembre del 2011

Deu qüestions sobre el COLTAN







1 La major part de la gent és conscient del cost humà i ambiental que té el control del coltan que s'utilitza per fabricar els aparells que s'usen quotidianament.


2 Els conflictes pel control del coltan són un episodi més de l'explotació i espoli que ha sofert el continent africà a les mans de països del nord. Ara no són països sinó empreses els causants d'aquest desastre.


3 Aquests problemes a l'Àfrica són el preu que cal pagar per disposar en els països avançats de tecnologies sofisticades.


4 Cap progrés tecnològic justifica l'explotació d'un nen.


5 Les resolucions de l'ONU tenen molta importància i han de ser complertes.


6 Els aparells que comprem haurien de tenir informació que garanteixi que tot el procés que ha portat fins a la seva fabricació és èticament irreprotxable.


7 No és èticament acceptable que alguna cosa costi quatre-cents dòlars en el mercat i es pagui només dos dòlars a qui el produeix


8 Els usuaris de tecnologies electròniques hauríem reclamar neteja i comerç just en la producció de tots els aparells.


9 Ningú prescindiria del seu telèfon mòbil per molt dolorosa que fos el seu producció. L'usuari no és responsable de la manera com es fa el que compra.


10 És important que els científics garanteixin la traçabilitat d'aquests materials. La seva tasca pot col · laborar amb un món més just.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu a continuació: